Newly published research report: Social Innovation and Slow Food Freiburg

As part of the empirical research of the EU FP7-project TRANSIT (TRANsformative Social Innovation Theory) Dr. Iris Kunze has conducted an in-depth case study on the local initiative of Slow Food in Freiburg, Germany. This study is related to the TRANSIT empirical research of the Slow Food international movement and the local group of Araba-Vitoria, Spain, conducted by Isabel Lema Blanco and Adina Dumitru of the University of A Coruna. A summary and the entire research report on Slow Food and the two local groups is available on the TRANSIT website here

The chapter on Slow Food Freiburg by Iris Kunze can be downloaded here:

Kunze. Iris (2016): Social Innovation and Slow Food Freiburg. In: Dumitru, A., Lema-Blanco, I., Kunze, I. & García-Mira, R. (2015). Slow Food Movement. Case-study report. TRANSIT Deliverable 3.2, TRANSIT: EU SSH.2013.3.2-1 Grant agreement no: 613169

Slow Food Freiburg als Fallbeispiel

Eine gerade fertiggestellte Forschungsstudie nahm die internationale Slow Food Bewegung und zwei regionale convivien auf Ihre gesellschaftliche Wirkung und soziale Innovationskraft in Augenschein. Forscherin Dr. Iris Kunze von der Universität für Bodenkultur Wien untersuchte das convivium Freiburg und berichtet über das Forschungsprojekt, Ergebnisse und Erfahrungen während der Untersuchung.

Ein zusammenfassender Artikel in deutsch, wie er in abgewandelter Form für die “Schneckenpost Freiburg” erschienen ist, wurde am 10.Juni 2016 im blog von TRANSIT veröffentlicht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s